Gegratineerde Gnocchi Met Roodlof En Artisjokken
INGREDIËNTEN
- 1 pak Gnocchi Giovanni Rana
- 1 fijngehakt struikje roodlof
- 2 artisjok
- 2 citroenen voor mengsel van water en citroen
- 60 g groentebouillon
- 40 g boter
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas
- extra vergine olijfolie
- peper en zout naar smaak
BEGINNEN MET KOKEN
De oven voorverwarmen op 180° C en een ovenschaal met boter invetten.
De citroenen in tweeën snijden en 3 helften boven een kom gevuld met water uitpersen.
De artisjokken schoonmaken door de harde, uitwendige blaadjes en de punt te verwijderen. De artisjokken in tweeën snijden en beide helften met de resterende helft van de citroen insmeren.
Vervolgens de helften van de artisjokken in de kom stoppen om te voorkomen dat ze verkleuren. De artisjokken afgieten en droogdeppen.
In een grote koekenpan de artisjokken op middelhoog vuur in een beetje olie ongeveer 5 minuten laten bakken tot ze krokant zijn. De bouillon toevoegen en 5-6 minuten laten koken. De fijngehakte Roodloof toevoegen. Met peper en zout op smaak brengen en nogmaals 2 minuten laten koken.
Ondertussen in een andere koekenpan 20 g boter laten smelten. De gnocchi toevoegen en 4 minuten op middelhoog vuur laten bakken. Regelmatig omroeren.
De gnocchi toevoegen aan de koekenpan met artisjokken en roodlof. Parmezaanse kaas toevoegen en blijven omroeren.
Alles in de ovenschaal stoppen en 1-2 minuten in de oven laten bakken tot een goudbruine korst is gevormd. Serveren.
De citroenen in tweeën snijden en 3 helften boven een kom gevuld met water uitpersen.
De artisjokken schoonmaken door de harde, uitwendige blaadjes en de punt te verwijderen. De artisjokken in tweeën snijden en beide helften met de resterende helft van de citroen insmeren.
Vervolgens de helften van de artisjokken in de kom stoppen om te voorkomen dat ze verkleuren. De artisjokken afgieten en droogdeppen.
In een grote koekenpan de artisjokken op middelhoog vuur in een beetje olie ongeveer 5 minuten laten bakken tot ze krokant zijn. De bouillon toevoegen en 5-6 minuten laten koken. De fijngehakte Roodloof toevoegen. Met peper en zout op smaak brengen en nogmaals 2 minuten laten koken.
Ondertussen in een andere koekenpan 20 g boter laten smelten. De gnocchi toevoegen en 4 minuten op middelhoog vuur laten bakken. Regelmatig omroeren.
De gnocchi toevoegen aan de koekenpan met artisjokken en roodlof. Parmezaanse kaas toevoegen en blijven omroeren.
Alles in de ovenschaal stoppen en 1-2 minuten in de oven laten bakken tot een goudbruine korst is gevormd. Serveren.
INGREDIËNTEN
porties
-
+
- 1 pak Gnocchi Giovanni Rana
- 1 fijngehakt struikje roodlof
- 2 artisjok
- 2 citroenen voor mengsel van water en citroen
- 60 g groentebouillon
- 40 g boter
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas
- - extra vergine olijfolie
- - peper en zout naar smaak
BEGINNEN MET KOKEN
De oven voorverwarmen op 180° C en een ovenschaal met boter invetten.
De citroenen in tweeën snijden en 3 helften boven een kom gevuld met water uitpersen.
De artisjokken schoonmaken door de harde, uitwendige blaadjes en de punt te verwijderen. De artisjokken in tweeën snijden en beide helften met de resterende helft van de citroen insmeren.
Vervolgens de helften van de artisjokken in de kom stoppen om te voorkomen dat ze verkleuren. De artisjokken afgieten en droogdeppen.
In een grote koekenpan de artisjokken op middelhoog vuur in een beetje olie ongeveer 5 minuten laten bakken tot ze krokant zijn. De bouillon toevoegen en 5-6 minuten laten koken. De fijngehakte Roodloof toevoegen. Met peper en zout op smaak brengen en nogmaals 2 minuten laten koken.
Ondertussen in een andere koekenpan 20 g boter laten smelten. De gnocchi toevoegen en 4 minuten op middelhoog vuur laten bakken. Regelmatig omroeren.
De gnocchi toevoegen aan de koekenpan met artisjokken en roodlof. Parmezaanse kaas toevoegen en blijven omroeren.
Alles in de ovenschaal stoppen en 1-2 minuten in de oven laten bakken tot een goudbruine korst is gevormd. Serveren.
De citroenen in tweeën snijden en 3 helften boven een kom gevuld met water uitpersen.
De artisjokken schoonmaken door de harde, uitwendige blaadjes en de punt te verwijderen. De artisjokken in tweeën snijden en beide helften met de resterende helft van de citroen insmeren.
Vervolgens de helften van de artisjokken in de kom stoppen om te voorkomen dat ze verkleuren. De artisjokken afgieten en droogdeppen.
In een grote koekenpan de artisjokken op middelhoog vuur in een beetje olie ongeveer 5 minuten laten bakken tot ze krokant zijn. De bouillon toevoegen en 5-6 minuten laten koken. De fijngehakte Roodloof toevoegen. Met peper en zout op smaak brengen en nogmaals 2 minuten laten koken.
Ondertussen in een andere koekenpan 20 g boter laten smelten. De gnocchi toevoegen en 4 minuten op middelhoog vuur laten bakken. Regelmatig omroeren.
De gnocchi toevoegen aan de koekenpan met artisjokken en roodlof. Parmezaanse kaas toevoegen en blijven omroeren.
Alles in de ovenschaal stoppen en 1-2 minuten in de oven laten bakken tot een goudbruine korst is gevormd. Serveren.