Tortelloni PARMIGIANO REGGIANO MET KIP EN SPINAZIE
INGREDIËNTEN
- 1 pak TORTELLACCI PARMIGIANO REGGIANO
- 1 kipfilet (ongeveer 500g)
- 50 g spinazie
- 1 teentje knoflook
- 200 ml melk
- 1 takje rozemarijn
- 160 ml room
- Extra vierge olijfolie
- Zout, peper
BEGINNEN MET KOKEN
Plet het teentje knoflook en voeg het toe aan de melk samen met de rozemarijn, geplette peperkorrels en een scheutje olie. Giet de melk over de kipfilet in een kom, zodat deze bedekt is, en laat het 30 minuten marineren. Laat de kip uitlekken en bak deze in een pan met olie in een afgesloten pan voor ongeveer 20 minuten, draai de kip af en toe om. Zout de kip, voeg een klontje boter toe en verhoog het vuur een beetje om de kip goed te bruinen. Wikkel de kip in aluminiumfolie en zet deze opzij. Kook de tortellacci in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet de tortellacci af en voeg ze toe aan de pan met de kip. Voeg de room toe en meng voorzichtig. Serveer de tortellacci op een bord, werk af met de gesneden kip, spinazieblaadjes, een scheutje olijfolie en peper naar smaak. Serveer onmiddelljk.
INGREDIËNTEN
porties
-
+
- 1 pak TORTELLACCI PARMIGIANO REGGIANO
- 1 kipfilet (ongeveer 500g)
- 50 g spinazie
- 1 teentje knoflook
- 200 ml melk
- 1 takje rozemarijn
- 160 ml room
- - Extra vierge olijfolie
- - Zout, peper
BEGINNEN MET KOKEN
Plet het teentje knoflook en voeg het toe aan de melk samen met de rozemarijn, geplette peperkorrels en een scheutje olie. Giet de melk over de kipfilet in een kom, zodat deze bedekt is, en laat het 30 minuten marineren. Laat de kip uitlekken en bak deze in een pan met olie in een afgesloten pan voor ongeveer 20 minuten, draai de kip af en toe om. Zout de kip, voeg een klontje boter toe en verhoog het vuur een beetje om de kip goed te bruinen. Wikkel de kip in aluminiumfolie en zet deze opzij. Kook de tortellacci in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet de tortellacci af en voeg ze toe aan de pan met de kip. Voeg de room toe en meng voorzichtig. Serveer de tortellacci op een bord, werk af met de gesneden kip, spinazieblaadjes, een scheutje olijfolie en peper naar smaak. Serveer onmiddelljk.