Cappelletti Rauwe Ham Met Gekarameliseerde Sjalot En Tijm
INGREDIËNTEN
- 1 pak Cappelletti Rauwe Ham Giovanni Rana
- 4 middelgrote sjalotten gesneden in partjes
- 26 gr suiker
- 50 gr boter
- 150 ml rode wijn
- 6 takjes tijm
- peper en zout naar smaak
BEGINNEN MET KOKEN
In een kom 13 g suiker, 20 g boter, 4 takjes tijm, 1 theelepeltje zout, 1 snuifje peper en de wijn op middelgroot vuur aan de kook brengen. Doorroeren tot het vocht voor de helft is ingedikt.
De rest van de boter in een koekenpan laten smelten, de sjalotten toevoegen en ongeveer 3 minuten laten fruiten. Bestrooien met de rest van de suiker en nogmaals 3 minuten laten koken. Af en toe omroeren. De wijn in een steelpannetje gieten en een enkele minuut laten koken tot de wijn indikt.
Ondertussen in een kom water aan de kook brengen, zout toevoegen en de Tortellini gaarkoken. De Tortellini afgieten en samen met de wijn en de sjalotten aan de koekenpan toevoegen. Voorzichtig omroeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Garneren met tijmblaadjes en serveren.
De rest van de boter in een koekenpan laten smelten, de sjalotten toevoegen en ongeveer 3 minuten laten fruiten. Bestrooien met de rest van de suiker en nogmaals 3 minuten laten koken. Af en toe omroeren. De wijn in een steelpannetje gieten en een enkele minuut laten koken tot de wijn indikt.
Ondertussen in een kom water aan de kook brengen, zout toevoegen en de Tortellini gaarkoken. De Tortellini afgieten en samen met de wijn en de sjalotten aan de koekenpan toevoegen. Voorzichtig omroeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Garneren met tijmblaadjes en serveren.
INGREDIËNTEN
porties
-
+
- 1 pak Cappelletti Rauwe Ham Giovanni Rana
- 4 middelgrote sjalotten gesneden in partjes
- 26 gr suiker
- 50 gr boter
- 150 ml rode wijn
- 6 takjes tijm
- - peper en zout naar smaak
BEGINNEN MET KOKEN
In een kom 13 g suiker, 20 g boter, 4 takjes tijm, 1 theelepeltje zout, 1 snuifje peper en de wijn op middelgroot vuur aan de kook brengen. Doorroeren tot het vocht voor de helft is ingedikt.
De rest van de boter in een koekenpan laten smelten, de sjalotten toevoegen en ongeveer 3 minuten laten fruiten. Bestrooien met de rest van de suiker en nogmaals 3 minuten laten koken. Af en toe omroeren. De wijn in een steelpannetje gieten en een enkele minuut laten koken tot de wijn indikt.
Ondertussen in een kom water aan de kook brengen, zout toevoegen en de Tortellini gaarkoken. De Tortellini afgieten en samen met de wijn en de sjalotten aan de koekenpan toevoegen. Voorzichtig omroeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Garneren met tijmblaadjes en serveren.
De rest van de boter in een koekenpan laten smelten, de sjalotten toevoegen en ongeveer 3 minuten laten fruiten. Bestrooien met de rest van de suiker en nogmaals 3 minuten laten koken. Af en toe omroeren. De wijn in een steelpannetje gieten en een enkele minuut laten koken tot de wijn indikt.
Ondertussen in een kom water aan de kook brengen, zout toevoegen en de Tortellini gaarkoken. De Tortellini afgieten en samen met de wijn en de sjalotten aan de koekenpan toevoegen. Voorzichtig omroeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Garneren met tijmblaadjes en serveren.