Arancine Van Rijst Met Pesto
INGREDIËNTEN
- 1 bakje Pesto Giovanni Rana
- 240 g paneermeel
- 250 g gekookte rijst
- 1 ei
- 5 tomaten
- 1 bosje verse basilicum
- Parmezaanse kaas
- plantaardige frituurolie
- extra vergine olijfolie
- peper en zout naar smaak
BEGINNEN MET KOKEN
De basilicum wassen en samen met 2 eetlepels olie met de mixer tot een crème vermalen.
De rijst in een grote kom doen en de Pesto, 3 eetlepels Parmezaanse kaas en 1 eetlepel olie toevoegen. Goed doorroeren. Met zout op smaak brengen.
De tomaten in stukjes snijden en aan de kom toevoegen. Het ei loskloppen en aan de kom toevoegen. Blijven doorroeren en nogmaals met zout op smaak brengen. Het paneermeel toevoegen en blijven doorroeren tot het geheel een zachte consistentie heeft gekregen.
Kleine balletjes van het mengsel vormen en in een ovenschaal leggen. De balletjes 1 uur laten rusten. Ondertussen een grote pan voor de helft met plantaardige frituurolie vullen en de olie op middelhoog vuur verhitten. De balletjes in kleine aantallen per keer 2-3 minuten frituren. De balletjes laten uitlekken op een dienblad bedekt met keukenpapier en serveren met de rest van de Pesto.
De rijst in een grote kom doen en de Pesto, 3 eetlepels Parmezaanse kaas en 1 eetlepel olie toevoegen. Goed doorroeren. Met zout op smaak brengen.
De tomaten in stukjes snijden en aan de kom toevoegen. Het ei loskloppen en aan de kom toevoegen. Blijven doorroeren en nogmaals met zout op smaak brengen. Het paneermeel toevoegen en blijven doorroeren tot het geheel een zachte consistentie heeft gekregen.
Kleine balletjes van het mengsel vormen en in een ovenschaal leggen. De balletjes 1 uur laten rusten. Ondertussen een grote pan voor de helft met plantaardige frituurolie vullen en de olie op middelhoog vuur verhitten. De balletjes in kleine aantallen per keer 2-3 minuten frituren. De balletjes laten uitlekken op een dienblad bedekt met keukenpapier en serveren met de rest van de Pesto.
INGREDIËNTEN
porties
-
+
- 1 bakje Pesto Giovanni Rana
- 240 g paneermeel
- 250 g gekookte rijst
- 1 ei
- 5 tomaten
- 1 bosje verse basilicum
- - Parmezaanse kaas
- - plantaardige frituurolie
- - extra vergine olijfolie
- - peper en zout naar smaak
BEGINNEN MET KOKEN
De basilicum wassen en samen met 2 eetlepels olie met de mixer tot een crème vermalen.
De rijst in een grote kom doen en de Pesto, 3 eetlepels Parmezaanse kaas en 1 eetlepel olie toevoegen. Goed doorroeren. Met zout op smaak brengen.
De tomaten in stukjes snijden en aan de kom toevoegen. Het ei loskloppen en aan de kom toevoegen. Blijven doorroeren en nogmaals met zout op smaak brengen. Het paneermeel toevoegen en blijven doorroeren tot het geheel een zachte consistentie heeft gekregen.
Kleine balletjes van het mengsel vormen en in een ovenschaal leggen. De balletjes 1 uur laten rusten. Ondertussen een grote pan voor de helft met plantaardige frituurolie vullen en de olie op middelhoog vuur verhitten. De balletjes in kleine aantallen per keer 2-3 minuten frituren. De balletjes laten uitlekken op een dienblad bedekt met keukenpapier en serveren met de rest van de Pesto.
De rijst in een grote kom doen en de Pesto, 3 eetlepels Parmezaanse kaas en 1 eetlepel olie toevoegen. Goed doorroeren. Met zout op smaak brengen.
De tomaten in stukjes snijden en aan de kom toevoegen. Het ei loskloppen en aan de kom toevoegen. Blijven doorroeren en nogmaals met zout op smaak brengen. Het paneermeel toevoegen en blijven doorroeren tot het geheel een zachte consistentie heeft gekregen.
Kleine balletjes van het mengsel vormen en in een ovenschaal leggen. De balletjes 1 uur laten rusten. Ondertussen een grote pan voor de helft met plantaardige frituurolie vullen en de olie op middelhoog vuur verhitten. De balletjes in kleine aantallen per keer 2-3 minuten frituren. De balletjes laten uitlekken op een dienblad bedekt met keukenpapier en serveren met de rest van de Pesto.